VIHKIKIRKKOMME: ISONKYRÖN VANHA KIRKKO

Viime viikolla saimme isoja päätöksiä tehtyä, sillä meillä on nyt hääpäivä päätetty! Sen myötä kävinkin heti varaamassa meille vihkikirkon ensi vuodelle.

Olimme puhuneet Teemun kanssa, että vihittäisiinkö meidät Isonkyrön pääkirkossa vai vanhassa kirkossa. Itse ajattelin, että vanha kirkko ei olisi enää syyskuussa käytössä tilaisuuksiin, sillä kivikirkko on melko kylmä, etenkin syksyllä. Olinkin todella yllättynyt, kun kirkkoa varatessani kysyttiin, kummassako kirkossa haluaisimme vihkimisen tapahtuvan. Tietenkin vanhassa kirkossa, jos se vain on mahdollista!

Isonkyrön vanhan kirkon on aiemmin uskottu olevan peräisin vuodelta 1304, vaikka nyttemmin on selvinnyt, että kivikirkko on rakennettu 1500-luvun alkupuolella. Vanha kirkko joka tapauksessa! Kirkon erikoisuutena on kirkon sisäseiniä peittävät ainutlaatuiset seinämaalaukset, jotka kuvaavat Raamatun tapahtumia. 1500-luvulla maalatut teokset peitettiin myöhemmin kalkkilaastilla 200 vuodeksi. 1800-luvun lopulla ainutlaatuiset seinämaalaukset kaivettiin uudelleen esiin.

Lisää mielenkiintoista tietoa Isonkyrön vanhasta kirkosta löytyy täältä.

On hienoa, että saimme vihkikirkoksemme tämän Isonkyrön ykkösnähtävyytenä toimivan kivikirkon. Tänä kesänä olen käynyt vanhassa kirkossa kaksi kertaa; heinäkuussa ja viime sunnuntaina. Molemmilla kerroilla tarkenin hyvin farkuilla ja pitkähihaisella. Kirkkoherranvirastosta sanottiin kirkkoa varatessani, että kirkko ei ole lämmennyt kunnolla koko kesänä viileiden säiden vuoksi. Uskoisin, että ensi syksynä kyllä tarkenemme kirkossa vihkitilaisuuden ajan.

Maaliskuun alussa otimme kihlakuvat vanhan kirkon miljöössä lumisissa maisemissa. Kuvat on ottanut Annika Kartano.


Kommentit

Suositut tekstit