8.9.2018

Meidän hääpäivästä on jo 2 kuukautta aikaa. Ehkäpä nyt olisikin korkea aika kertoa tuosta päivästä tarkemmin!

Syyskuinen päivämme oli aurinkoinen ja lämmin, melkein kuin kesäpäivä. Vielä edeltävänä päivänä ennustettiin sadetta, mutta siltä vältyimme täysin. Saimme otettua upeita potrettikuvia parin tunnin ajan kolmessa eri lokaatiossa ennen vihkimistä. Valokuvaajamme oli Krista Luoma Photography, jonka kuvattavana oli erittäin helppo olla. Jo kuvauksen aikana huomasin ajattelevani, että aika menee ihan hujauksessa!

Kuvauksen jälkeen oli vihkimisen aika. Pelkäsin jo etukäteen pysynkö kasassa kirkon käytävää kävellessäni, vai itkenkö vaan, itkuherkkä kun olen. Monesti pelkästään häitämme etukäteen ajatellessani olen jo vollottanut. Kyllähän minua jännitti ovien takana kirkkoon astumista odotellessani iskän kanssa ja vihkimisen alussa huuleni värisivät jännityksestä. Omaksi yllätyksekseni en kuitenkaan itkenyt lainkaan vihkitoimituksen aikana! Monet vieraat sen sijaan kertoivat liikuttuneensa. Vihkiminen meni hyvin ja kirkon ulkopuolella otimme vielä perheiden kanssa muutamat kuvat ennen juhlapaikalle siirtymistä.

Juhlapaikalla meillä oli onnittelujono ulkona, josta vieraat siirtyivät sisälle pöytiinsä alkumaljan kanssa. Me saavuimme sisälle viimeisenä ja sulhanen toivotti vielä vieraat tervetulleiksi ja nostimme maljat. Sen jälkeen siirryimme ottamaan ruokaa, josta kirjoitan tarkemmin toisessa postauksessa. Ruoan jälkeen oli isäni puhe ja kaasojen puhe. Näitä odotin itse erityisen paljon ja etenkin isäni puhe oli todella hieno ja koskettava.


Seuraavaksi olikin vapaata seurustelua. Vieraat suorittivat innokkaasti salatehtäviä, viettivät aikaa ulkona ja seurustelivat keskenään. Esillä oli myös epävirallinen karkkibuffet, jossa oli tarjolla erilaisia suklaakonvehteja ja lakritsipatukoita. Juhlapaikalla oli esillä muutama valokuva meidän yhteiseltä taipaleelta ja lisäksi minun polttareistani valokuvakirja. Meillä oli myös kenkäleikki, johon kaasot olivat keksineet erittäin hauskoja kysymyksiä. Valokuvistakin päätellen vierailla oli hauskaa :D

Kakkukahvien jälkeen oli häävalssin aika. Sekin meni hyvin, vaikka vähän jännitin laahuksen kanssa pyörimistä. Häävalssin jälkeen tanssin vielä isäni kanssa ja tuohon valssiin saivat muutkin liittyä, ja tanssilattia olikin ihan täynnä! Bändinä meillä oli RM Bilebändi, joka viihdytti meitä kolmen setin verran. Bändi soitti monipuolista musiikkia, joka veti lattialle sekä tanssilavataitureita että nuorisoa. Itse taisin pyöriä tanssilattialla eniten :D

Ennen auringonlaskua kävimme vielä ottamassa muutaman kuvan juhlapaikan viereisellä auringonkukkapellolla. Koko hääpäivä meni uskomattoman hyvin! Olin valmistautunut siihen, että kaikki ei välttämättä mene suunnitelmien mukaan, ja siihen täytyy sopeutua. Mutta me molemmat olemme sitä mieltä, että meidän päivä sujui täydellisesti!

Seuraavaksi lupaan kirjoittaa yksityiskohtaisemmin mm. juhlapaikkamme koristelusta, valokuvauksesta ja pitopalvelusta.

Postauksen kuvat ovat Krista Luoma Photographyn käsialaa.

Kommentit

Suositut tekstit