HÄÄPERINTEET JA POIKKEAMAT MEIDÄN HÄISSÄMME

Viime aikoina blogeissa on kirjoitettu hääperinteistä ja niiden noudattamisesta omissa häissä. Päätin itsekin kirjoittaa omia ajatuksia aiheesta; mitä perinteitä me tulemme noudattamaan ja mitkä jäävät kohdallamme väliin. Huomaan, että tietyistä perinteistä minulla on hyvin selkeä ja ehdoton mielipide, toiset perinteet eivät taas herätä tunteita niin paljoa.

Jotain vanhaa, uutta, lainattua ja sinistä
Tämä perinne on mielestäni ihan hauska, mutta itse en ole miettinyt, mitä nämä mainitut asiat voisivat kohdallani olla. Lisäksi en pidä sinisestä väristä, joten ehkä skippaan tämän perinteen.

Viimeinen yö ennen häitä erillään
Minulla ei ole tästä vielä selkeää ajatusta. En pidä sitä tärkeänä, että viettäisimme viimeisen yön ennen avioon astumista erillään, mutta varmasti se toisi kivaa kutkutusta hääpäivän aamuun. Voi olla, että käytännön asiat lopulta määrittelevät toteutuuko tämä perinne kohdallamme vai ei.

Ensikohtaaminen alttarilla
Ei. Me haluamme potrettikuvauksen ennen vihkimistä etenkin aikataulullisista syistä. Haluan olla kuvissa niin rennosti kuin mahdollista, ilman stressia siitä, kauanko vieraat joutuisivat meitä vihkimisen jälkeen odottamaan juhlapaikalle. Lisäksi uskon kohtaamisen ennen alttaria vievän sopivasti jännitystä pois vihkimisestä, jonka uskon olevan itselleni aika liikuttava tilanne muutenkin.

Isä saattaa morsiamen alttarille
Kyllä. Nykyään saa lukea kommentteja kuinka tämä perinne koetaan alentavana naista kohtaan. Itse en koe asiaa näin, vaan minulle tämä on kaunis kirkkovihkimiseen kuuluva perinne ja kunnianosoitus myös isälle.

Riisin heitto kirkosta poistuessa
Ei. En halua nyppiä riisiä kampauksestani :D En toivo myöskään minkään muun heittelyä, saippuakuplien puhalteltua tai huiskutusviirejä. Kirkosta poistuessamme vieraat voivat vaikka taputtaa sen sijaan.

Hääauto ja sen koristelu
Minulle hääauto ei ole tärkeä. Matka kirkolta juhlapaikalle on 6km, joten auto kuitenkin tarvitaan. Minulle kelpaisi kyyti hääpaikalle isäni siistillä, melko uudella autolla. Olen kuitenkin antanut tämän asian  suhteen sulhaselle vapaat kädet; jos hän haluaa erityisen hääauton, hän saa sen hankkia. Sen verran kuitenkin sanon, että hääauton perään ei laiteta roikkumaan kolisevia tölkkejä tai muuta romua. Hääautoa ei mielestäni tarvitse koristella millään tavalla.

Häävalssi
Kyllä. Minä tykkään tanssia silloin harvoin kun valssaamaan pääsee. Olin omissa vanhojen tansseissakin aivan onnessani ihanista tansseista, ja aina tilaisuuden tullen valssaan isäni kanssa, joka on mielestäni hyvä tanssimaan. Odotan siis virallisen häävalssin lisäksi isän ja tyttären valssia vähintään yhtä paljon!

Polkaisu hääkakkua leikatessa
Ei! Mielestäni tässä perinteessä ei ole mitään hauskaa. Päätämme asioista yhdessä. Polkaisun sijaan voisimme heittää vaikka yläfemmat, tai sitten vain kasuaalisti leikata palan kakusta.

Morsiamenryöstö
Ei, eikä kenenkään muunkaan ryöstöä.

Sukkanauhan- ja kimpunheitto
Tätä emme ole vielä päättäneet. Jos heitän kimpun, niin hommaan kyllä heittokimpun erikseen, sillä omaa hääkimppuani en raaski heittää. Jos sulhanen haluaa heittää sukkanauhan, niin sitä ei ainakaan kaiveta hameeni alta juhlaväen seuratessa vierestä. Voihan sulhasen heittämä asia olla joku muukin, blogeissa olen törmännyt esimerkiksi frisbeegolfkiekon heittoon tai vieheen heittoon.

Kommentit

Suositut tekstit