AJATUKSIA HÄÄBUDJETISTA

Nyt olemme ryhtyneet suunnittelemaan häitä hieman konkreettisemmalla tasolla, eli muutakin kuin koristeluiden mietintää tässä vaiheessa! Yksi isoimmista osatekijöistä hääjuhlan suunnittelussa on tietenkin budjetti.

Lähdimme miettimään budjettia aika karkeasti arvioiden eri osa-alueiden hintoja. Jotenkin vaikea hahmottaa, mitä mikäkin voisi maksaa, kun ei olla vielä mitään hintoja selvitetty. Olen kuitenkin muita hääblogeja seuraamalla saanut jonkinlaisia suuntaa-antavia summia selville.

Koen, että pienellä paikkakunnalla järjestettävät häät tulevat ainakin osittain halvemmaksi, kuin kaupungissa järjestettävät juhlat. Luulisin, että ainakin tilavuokra voisi olla edullisempi paikkakunnallamme. Vastaavasti esimerkiksi bändin ja hääkuvaajan matkakuluihin voi mennä enemmän rahaa.

Lähdimme listaamaan ylös hääjuhlaan liittyviä rahanreikiä; juhlatila, ruoka ja juoma, kutsut, koristelut,valokuvaaja, bändi... Sitten näille keksimme jonkinlaiset suuntaa-antavat hinnat. Karkeaksi hinta-arvioksi saimme reilu 6000 euroa.

Tähän summaan ei sisälly morsiamen tai sulhasen pukeutuminen tai muu laittautuminen. Jotenkin olen itsekseni ajatellut, että hankin itselleni sellaisen häämekon kuin haluan, ja maksan sen omista rahoistani. Kuitenkin morsiamen pukeutumiseen ja laittautumiseen menee varmasti enemmän rahaa, kuin sulhasen. Koen jollain tavalla olevan reilua, että maksan omat laittautumiseni ja sulhanen omansa.

Tästä olisi hyvä siis ryhtyä säästämään, kun on jonkinlainen budjettiarvio tiedossa. Säästää täytyisi siis yhteiselle häätilille sekä ainakin minun henkilökohtaisesti häämekkoa ja muuta laittautumista varten. Sulhanen jo teki arviota, millaisen summan pitäisi saada säästöön per kuukausi. Sen perusteella tilanne ei näytä katastrofaaliselta, mutta ikinä ei tiedä minkälainen summa viivan alle lopulta jää!

Kommentit

  1. Luin kaikki postaukset läpi ja jään todellakin seuraamaan, miten hääsuunnittelunne etenee :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit