TAPAAMINEN HÄÄTIIMIN KANSSA JA VIINIVALINNAT

Viime lauantaina saimme vihdoin koko häätiimin kokoon ensimmäistä kertaa. Kaasojen ja bestmanien toisiinsa tutustuttamisen lisäksi illan tavoitteena oli hääviinien valinta.

Kävimme sulhasen kanssa ostamassa viinit maistelua varten edellisenä lauantaina. Kävimme Seinäjoella kahdessa eri Alkossa, koska ensimmäisessä Alkossa emme saaneet palvelua. Ikäväksemme emme saaneet palvelua toisessakaan Alkossa! Molemmissa liikkeissä oli vain yksi myyjä kassan takana istumassa. Yleensä Alkoissa myyjät ovat erittäin palvelualttiita, joten nyt oli tosi harmi ettemme saaneet palvelua, kun olisimme sitä todella halunneet.

Onneksi meillä oli aika tiukat rajat jo tiedossa viineistä, joten valintaa ei tarvinnut monen pullon välillä tehdä. Halusimme valkoviiniksi Rieslingin ja punaviiniksi Cabernet-Shiraz -sekoituksen. Valitsimme sitten molempia viinejä 2 eri pulloa, hintatasoltaan noin 10e luokkaa kaikki.

Viinien kanssa maisteltavaksi valmistin meille samansuuntaista tarjottavaa, mitä häissämmekin tulee olemaan. Maistelimmekin fetasalaattia, lohitäytteisiä ruisnappeja ja pulled pork -pizzaa.

Näiden maistelemiemme viinien väliltä valinta oli helppo ainakin minulle. Valkoviineistä Kendermanns Classic Riesling 2016 oli huomattavasti parempi kuin Devil's Rock Riesling 2016, josta tosin bestmanit tykkäsivät.

Punaviineistä valinta oli vielä selkeämpi. Jacob's Creek Organic Shiraz Cabernet 2016 oli mukavan täyteläinen, kun taas Rosemount Shiraz Cabernet 2016 oli lupauksista huolimatta kaukana täyteläisestä.

Nyt on siis viinit ainakin alustavasti valittu! Vaikkakin täytyy testata vielä tuosta valkoviinistä Kendermanns Organic 2017, jota yksi kaasoistani kehui. Kuohuviiniksi otamme luultavasti Gancia Astia, josta olemme tykänneet. Alkoholiton kuohuviini on vielä harkinnassa, maistoimme vappuna Henkellin alkoholitonta, mutta emme tykänneet siitä niin paljon.

Aiomme ostaa häidemme viinit ihan Alkosta ja miedot juomat sekä alkoholittomat marketista. Emme ole tehneet mitään laskemia, mutta olettaisimme ettei Viron-reissu toisi välttämättä säästöjä, kun täältä länsirannikolta on kuitenkin etelään sen verran matkaa.

Kommentit

Suositut tekstit