OMATEKOISET HÄÄKAKUT

Yksi ensimmäisistä asioista joita ryhdyin pohtimaan häitämme suunnitellessa oli hääkakut. Olen leipuri-kondiittori, joten minulle on ollut alusta asti selvää, että teen hääkakkumme itse. Kuvassa kihlajaisiimme tekemäni kakku, aikalailla tasan vuosi sitten.

Syyshäidemme kakkuihin haluaisin syksyistä makumaailmaa. Aluksi ajattelin täytteeksi punaherukkaa, mutta tällä hetkellä mielessä on omena ja kinuski. Tällaista yhdistelmää en ole ennen kokeillut, eli koekakku tai useampikin täytyy tehdä ennen syksyä. Ulkomuodoltaan kakut tulevat olemaan hillityn yksinkertaisia aidoilla kukilla koristeltuna. Kakkuja teen luultavasti viisi, joista yksi on gluteeniton ja muille erityisruokavalioille sopiva.

Hääkakkumme tulevat olemaan yksittäisiä kakkuja. Missään vaiheessa en ole ajatellut tekeväni kerroskakkua, koska koen sen paljon helpompana niin valmistuksen kuin tarjoilunkin kannalta, kun kakut ovat yksittäisiä. Tällöin kakuista ei tarvitse nyppiä tukipilareita tai välipahveja pois, vaan tarjoilu on sujuvaa. En halua kakkuja myöskään monen kakun kerrostelineeseen, vaan hääkakkumme tulevat tarjolle Kastehelmi-kakkuvadeille. Näitä minulla on tällä hetkellä 2 pientä ja 2 isoa jalallista, sekä yksi iso kakkulautanen.

Kannattaako hääkakkuja tehdä itse kaiken kiireen keskellä hääviikolla? Sitä en ollut ajatellut, ennen kuin pitopalvelun valinta tuli ajankohtaiseksi. Tuolloin aihe aiheutti enemmänkin pähkäilyä, siitä lisää täällä. Päätin kuitenkin, että hääkakku (kuten kakut ylipäätään) on minulle niin tärkeä asia, joten ehdottomasti minun on tehtävä hääkakkumme itse. Lisäksi hääkakun leikkaaminen on yleisesti häissä yksi ohjelmanumeroista, joten senkin vuoksi haluan panostaa omatekoisiin kakkuihin.

Olen tottunut tekemään isoja määriä kakkuja, sillä yhtenä keväänä tein jopa kaksiin ylioppilasjuhliin yhteensä 9 täytekakkua. Miksipä ei onnistuisi 4-5 kakun teko? Kakkujen teon voi jakaa kahdelle päivälle, torstaille ja perjantaille, ja kakkupohjat aion tehdä etukäteen pakkaseen. Tällä hetkellä en stressaa tästä asiasta yhtään, vaikka toki tiedostan pari päivää ennen häitä olevan paljon muutakin hommaa. Onneksi meillä on paljon apukäsiä ja juhlatilaa pääsemme koristelemaan jo torstaina.

Kommentit

Suositut tekstit