KOLME VIIKKOA HÄIHIN

Aika rientää, hääpäivään on tasan 3 viikkoa! Edellisen tilannepostauksen kirjoitin, kun häihin oli kolme kuukautta aikaa. Huomasin myös kyseisestä postauksesta, mistä aiheista olin luvannut kirjoittaa, joten yritän saada niistä postauksia kirjoitettua.

Palataan nyt ajassa taaksepäin Tampereen reissuun, jolta oli tarkoitus palata Finnmarin pallomaljakoiden ja Ikean harmaan kankaan kanssa. No, kumpiakaan emme saaneet. Finnmarin myymälässä oli vain muutama pallomaljakko ja me olisimme halunneet 12kpl. Ostimme sitten Ikeasta hätävaraksi jotkut isohkot juomalasit maljakoiden virkaa toimittamaan.

Ikeassa ei ollut tietenkään juuri sitä kangasta metritavarana, jota olisimme halunneet. Ostimme sitten sen sijaan 7 harmaata lakanaa, ja loppupeleissä tämä saattoi tulla halvemmaksikin, kuin metritavarana kankaan osto. Ihana kummitätini lupasi ommella meille leikkaamistamme paloista poikkiliinat juhlapöytiin. Mahtavaa, kun saa delegoitua jotain hommia apua tarjoaville läheisille!

Sitten leivontajuttuihin. Kirjoitin aiemmin siitä, kuinka aion tehdä hääkakut itse. Kakkupohjia olen jo leiponut muutaman pakkaseen valmiiksi ja loput olisi tarkoitus tehdä nyt viikonlopun aikana. Lisäksi vieraslistallamme on yksi maidotonta ruokavaliota noudattava henkilö, jolle päätin tehdä kakkukahveille makeaksi herkuksi jonkinlaisen cupcaken.

Hääkakkuun suunnittelemaani omenatäytettä testasin pari viikkoa sitten, kun leivoin koekakun. Keitin täytettä varten vaniljaisen omenasoseen, joka maistui aivan ihanalta! Lopullisessa täytteessä maku jäi kuitenkin niin miedoksi, että epäröinnin jälkeen päätimme lopulta eilen sulhasen kanssa, että omenatäyte ei ole oikea valinta hääkakkuumme. Sen sijaan täytteeksi tulee hyväksi havaittu bravuurini punaherukkacurd ja vadelmatäyte. Näillä ei voi mennä pieleen!

Lisäksi olen leiponut jo pakkaseen valmiiksi 2 erää karjalanpiirakoita ja ensi viikolla aion urakoida loput 2 erää. Toivon mukaan siinä on sitten riittävästi! Viikkoa ennen häitä aion leipoa vielä keksejä.

Koristeluihin liittyen olen myös testaillut, kuinka luonnosta löytyvät pensaskasvit kestävät ilman vettä. Tarkoituksena on laittaa juhlapaikalle koristeeksi pajuympyröitä 'flower half wreath' -tyyliin, joissa kasvit siis joutuvat olemaan ilman vettä, koska en usko että hääpäivää edeltävänä päivänä olisi tarpeeksi aikaa viritellä minkäänlaisia vesisäiliöitä kranssien kasveille. Pajuympyrät olen teettänyt jo aikaisin keväällä eräällä tutulla pajutyöharrastajalla. Itsekin sain samalla tehtyä muutaman ympyrän =)

Sulhasen hommaksi olen antanut juhlapaikalle pöytämme taakse tulevan puisen backdropin suunnittelun ja toteutuksen. Materiaalit on jo valmiiksi katsottuna, mutta vielä pitäisi päättää lopulliset mitat ja leikata palat oikeaan mittaan. Backdrop kootaan vasta sitten hääviikolla suoraan juhlapaikalle. Juhlapaikkaa kävimmekin katsomassa viime viikolla!

Olen tehnyt itselleni lukujärjestyksen tuleville kolmelle viikolle, johon olen laittanut ylös kaikki tapaamiset, koekampaukset ym. kaunistautumisasiat, leivonta-aikataulun, häämatkalle pakkaamisen ja jopa wc-pesupäivän hääviikolle :D Kaikki asiat täytyy olla kirjattuna tietylle päivälle, että pysyn varmasti aikataulussa ja saan kaiken tehtyä ajallaan ilman, että tulee aivan jäätävä kiire.

Tämä viikko on ollut hääjärjestelyjen suhteen rauhallinen, mutta ensi viikolla on leivonnan lisäksi tiedossa ainakin koekampaus ja kasvohoito.

Kommentit

Suositut tekstit